Zwitsal pitch in Gigant

Energiefabriek ApeldoornGeen categorie

foto apeldoorn direct energiefabriek pitch

De Energiefabriek is het nieuwste burgerinitiatief, vol energie en ambitieuze plannen. En bovendien de organisator van het succesvolle Zwitsal Pitch evenement, afgelopen woensdag in de popzaal van Gigant. Het Zwitsal terrein is een actueel thema. Zo’n 150 belangstellenden wisten dit gratis event dus prima te vinden. Ondernemers, betrokken burgers en ook een fikse politieke afvaardiging. Zo’n 25 enthousiaste pitchers wisten de microfoon te vinden en brachten de inhoud.

Een bonte verzameling vindingrijke ideeën, van droomfase tot in productie, passeerden de revue. Je vraagt jezelf na zo’n avond af wat er eigenlijk niet kan op de Zwitsal? Wil de gemeente een beetje reuring in Apeldoorn? Gooi die tent dan open! En dat was dan ook waar Guido de Vries zijn presentatie over hield. Hoe de gemeente Deventer het Havenkwartier met een minimum van regels heeft vrijgegeven inclusief een stimuleringsbudget.

Omwille van de woordenlimiet wordt het lastig om alle initiatieven in deze tekst op te sommen. Daarvoor had je er simpelweg bij moeten zijn. Wel wil ik een spiekbriefje geven van wat er zo’n beetje leeft rondom dit “tot-de-verbeelding-sprekende” terrein.
Er komt een Groentefabriek waar burgers en horeca zich samen voor inzetten, TedX Apeldoorn is een feit! Marcel van der Maal heeft de Cube ontwikkeld, een soort pop up werkplek. En luxe kringloop spullen vind je in Oud en Bijzonder. Op het kanaal, grenzend aan de genoemde groentetuin, kun je de vers uitgevonden mobiele roeiboot Klapskiff uitproberen. En de firma Mensen met Beperking ziet met iedereen een succesvolle samenwerking. ’s Avonds komt er trouwens een kunstopleiding en Living Topsport wil ook graag een plekje. De firma Imagineers (bleek onvindbaar op internet, dus laat aub even van je horen) nodigt enthousiastelingen uit om dromen waar te maken en ook Marco Bod van het Veluws Bureau voor Toerisme ziet talrijke kansen.

In de laatste regel nog even wat aandacht voor pitch nr. 4, Film in de Loods. Dit is een wekenlang festival met filmevents, schoolprojecten en zakelijke bijeenkomsten. Ik zie al teveel cross-overs om op te noemen, en het is zeker realistisch! Partners in crime zijn welkom! Geïnteresseerd? Laat van je horen!

Bron: Website Apeldoorn Direct, 8 maart 2014

Rechtstreeks overgenomen van:
http://www.apeldoorndirect.nl/netwerk/zwitsal-pitch-in-gigant_20140308#comments