Vervallen bedrijventerrein Apeldoorn wordt omgetoverd tot energiefabriek

Energiefabriek ApeldoornGeen categorie

Hollander techniek wil samen met verschillende partijen, waaronder Stichting KIEN, nieuw leven blazen in bedrijventerrein Zwitsal in Apeldoorn. Dit terrein is in verval geraakt en wordt momenteel nauwelijks gebruikt. Hollander techniek wil het terrein ombouwen tot een ‘energiefabriek’ waarbij duurzaamheid en een 0-energieomgeving centraal staan
Energiefabriek

Voor de creatie van een 0-energieomeving dient alle gebruikte energie op een duurzame manier opgewekt te worden door de gevestigde bedrijven zelf.  Het plan is dit te bewerkstelligen door een optimaal gebruik van wind- en zonne-energie. Daarnaast dienen de bedrijven die zich vestigen op dit terrein elkaar op een duurzame manier te versterken. Momenteel wordt er met de verschillende partijen, waaronder gemeente Apeldoorn, Technische Universiteit Eindhoven (TU/e) en KIEN, nog volop gebrainstormd.

Een van de conceptplannen behelst de opzet van een volkstuin waar scholieren in het kader van natuureducatie gewassen kunnen verbouwen. Deze gewassen kunnen vervolgens verkocht worden in een biologische winkel op het terrein. Op deze manier dient er een circulaire economie te ontstaan binnen de energiefabriek.

Bron: Website Stichting Kien, 4 februari 2014

http://www.stichtingkien.nl/nieuwsbericht/vervallen-bedrijventerrein-apeldoorn-wordt-omgetoverd-tot-energiefabriek